2013 12 17

lichtplan voor adamkleba

 

Ik ontwerp een lichtplan voor de Amsterdam Klezmer Band. Kleine energie-stootjes, als bliksemschichtjes, ontstaan gedurende het begin van de show overal op onverwachte plekken in het donker rond de band. De band staat in het schemerduister te spelen. Het worden steeds meer vonken en flitsen naarmate de band zich door de set werkt, alles wordt steeds opwindender totdat de band zelf in een helo van bliksemschichten staat te spelen.

Om het één en ander te bereiken moeten ze wel op de juiste plek staan, en om daat voor de bandleden inzichtelijk te maken en leuk voor het publiek, staand ze op duidelijk zichtbare rode kruizen. Het lijkt wel een uitgebreid 'wapen van amsterdam', met 7 kruizen ipv 3.

Ook worden de bandleden 'op zichzelf geprojecteerd'. Van te voren zijn films gemaakt waarin ze spelen, en die worden nu over hun lichamen geprojecteerd - spelend, en ongeveer passend, maar als de projecties weglopen geeft dat een vervreemdend effect, als een soort uittreding. Goed toe te passen om een solo af te sluiten.

 

Ondertussen groeit er een vreemd schelpje aan de wijsvinger van mijn rechterhand. Een beetje een groenig bolletje, zo groot als een fietslampje (gloeilampje) Het lijkt een beetje op een ouderwetse luchtballon qua vorm, en op een slakkenhuisje qua structuur. Het groeit, maar doet geen pijn: om de zoveel tijd knip ik het weg maar dan groeit er een nieuwe aan. Het blijkt dat er een parasiet in een sneetje in mijn vinger is gaan zitten, en de poep versteent tot dit slakkehuisje. Als ik de parasiet wegwas, blijkt er nog één te zitten, ze deelden dit huisje.

 

Eerst leek het door aanraking met Ted te komen, maar het bleek dus een parasiet.